top of page

АНАЛИЗ НА ИМОТНИЯ ПАЗАР ЗА ПЪРВОТО ПОЛУГОДИЕ НА 2019 Г.

14.08.2019 г.

Положителните тенденции на българския имотен пазар продължават и през 2019 г., като картината дори се подобрява в сравнение с тази през втората половина на 2018 г. Увеличението на цените на имотите се забавя на основните и най-развити  пазари (топ 6 най-големи градове в страната), докато в някои по-малки градове ръстовете се ускоряват, наваксвайки изоставането си.

Основният двигател на жилищния пазар продължава да бъде местното търсене. Местните купувачи купуват имоти в големите градове за собствено ползване и за инвестиция. Интересът им се пренася и към планинските и морските курорти, където те вече са основната група купувачи.

Настоящият пазарен доклад разкрива, че всички топ 6 най-големи градове в България продължават да са с нарастващи цени на имотите. София и Пловдив сега нарастват с еднакво темпо, следвани от Бургас и Русе.


Всички по-малки регионални градове също бележат ръстове в цените на имотите. Велико Търново и Шумен са най-скъпите градове от тази група. Плевен е лидер в растежа на цените.

Спадът на цените в морските и ски курорти приключи през 2018 г. и вече започваме да наблюдаваме малки увеличения на цените и във ваканционния сегмент.

Clip0002.jpg
Анализ на имотния пазар за първото полугодие на 2019 г.: News
bottom of page