top of page
Prices of properties in Bulgaria.jpg

АНАЛИЗ НА ИМОТНИЯ ПАЗАР ЗА ПЪРВОТО ПОЛУГОДИЕ НА 2020 Г.

17.08.2020 г.

Възходящите тенденции на българския имотен пазар от предходните години се пренесоха и в 2020 г.  


През първите 3 месеца до средата на март пазарът имаше рекордно висока активност, а ръстът на цените в София остана подобен на този от края на 2019 г. След настъпването на пандемията от коронавирус и в резултат на ограничителните мерки пазарът беше поставен на пауза за около 2 месеца от средата на март до средата на май, когато мерките бяха облекчени.

Това даде нов старт на имотния пазар и активността бързо се възстанови. Търсенето се разгърна и се насочи към имоти в цялата страна, а особен интерес започнаха да привличат селските къщи.


Основният двигател на жилищния пазар повече от всякога е местното търсене, тъй като ограниченията за пътуване все още се прилагат за основната традиционна група купувачи като британци, руснаци и др. националности. 

Настоящият пазарен доклад разкрива, че всички 6 най-големи градове в България продължават да са с нарастващи цени на имотите. Всички по-малки областни градове също нарастват. Общата тенденция е темпът на увеличение на цените да се забавя. 

Ски курортите запазват стабилност и до момента имотите в морските курорти изглежда са най-пострадали от кризата със спад на цените, регистриран само по морето.

Анализ на имотния пазар за първото полугодие на 2020 г.: News
bottom of page